Συχνές ερωτήσεις για την προετοιμασία του καφέ

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποθήκευσης του καφέ; Πόσο καιρό θα παραμείνει φρέσκος;

Μόλις καβουρδιστεί, ο καφές αρχίζει να χάνει τα αρώματά του όσο εκτίθεται στον αέρα και την υγρασία. Συνιστούμε να αγοράζετε κάθε εβδομάδα τον καφέ σας, να τον αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και να τον αλέθετε ακριβώς πριν τον παρασκευάσετε. Ο καφές σε ένα σακουλάκι FlavorLock™ που δεν έχει ανοιχτεί θα παραμείνει φρέσκος για πολλούς μήνες.

Τι είναι το σακουλάκι FlavorLock™;

Η μοναδική τεχνολογία μας FlavorLock™ χρησιμοποιεί μια ειδική μονόδρομη βαλβίδα, η οποία επιτρέπει στο διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται από τους φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους καφέ να διαφεύγει από ένα σφραγισμένο σακουλάκι καφέ, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπει την είσοδο του οξυγόνου που απομακρύνει τα αρώματα. Όλοι οι καφέδες Starbucks που πωλούνται σε σακουλάκια των 250 γρ., σφραγίζονται στα αεροστεγή σακουλάκια μας FlavorLock™ εντός δύο ωρών από το καβούρδισμα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκοι μέχρι τη χρήση τους.

Τι είδους άλεσμα να επιλέξω;

Για καφέ με ολόφρεσκη γεύση, εξακολουθούμε να συστήνουμε να ξεκινάτε με ολόκληρους τους κόκκους και να τους αλέθετε κάθε φορά που θέλετε να ετοιμάσετε καφέ. Ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να πηγαίνετε τους ολόκληρους κόκκους καφέ στα καταστήματα Starbucks της περιοχής σας και να ζητάτε να σας τους αλέσουν ανάλογα με την προτίμησή σας.

Οι καφετιέρες φίλτρου έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα είτε με τους ευρέως διαδεδομένους προαλεσμένους καφέδες ή με ειδικό άλεσμα για φίλτρο με επίπεδο πυθμένα ή κωνικού τύπου. Όλα τα καταστήματα Starbucks μπορούν να αλέσουν τον καφέ βάσει αυτών των προδιαγραφών. Οι μηχανές espresso ακολουθούν ειδικές προδιαγραφές αλέσματος και απαιτούν πολύ λεπτό άλεσμα, για 30-35 δευτερόλεπτα σε συσκευή αλέσματος με λεπίδα. Η αργή και η γρήγορη παρασκευή των δόσεων προκαλείται από πολύ λεπτό ή πολύ χοντρό άλεσμα, από κατεψυγμένους ή συντηρημένους στο ψυγείο κόκκους espresso και από την υπερβολική ή τη μη επαρκή πίεση του καφέ.