Δουλεύοντας στα Starbucks

Το να είσαι Partner

Το να είσαι partner στα Starbucks σημαίνει ότι έχεις την ευκαιρία να είσαι κάτι παραπάνω από εργαζόμενος/η (#tobeapartner). Πολλές δυνατότητες εμφανίζονται -να αναπτυχθείς ως άνθρωπος, να αναπτύξεις την καριέρα σου, να αναπτυχθείς εντός της κοινότητας στην οποία ανήκεις. Να ζήσεις την Αποστολή της Starbucks και να ηγηθείς άλλων. Είναι η ευκαιρία σου να χτίσεις και να γίνεις όσο καλύτερος/η μπορείς. Να συνδεθείς με κάτι μεγαλύτερο. Να προσδώσεις αξία στον κόσμο. Και να αναγνωριστείς για όλα αυτά. Είναι όλα εδώ για εσένα.

Σύνδεση με κάτι μεγαλύτερο

Το να συνδεθούμε μεταξύ μας, με τους πελάτες μας και τις κοινότητες στις οποίες ανήκουμε αποτελεί για εμάς σκοπό στα Starbucks. Πιστεύουμε ότι μπορούμε όλοι να αποτελέσουμε μέρος κάτι μεγαλύτερου και να εμπνεύσουμε τη θετική αλλαγή στον κόσμο γύρω μας. Για αυτό το λόγο προσφέρουμε κοινωνικό έργο ως ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (#extrashotofgood) και συνεργαζόμαστε με οργανώσεις για να αναζωογονήσουμε και να εμπλουτίσουμε τις γειτονιές που εξυπηρετούμε.

Προνόμια

Στα Starbucks, το συνολικό Πακέτο Αποδοχών ονομάζεται “Your Special Blend.” Είναι ένα πακέτο προνομίων σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες των partners μας. Στους partners μας παρέχονται μια σειρά προνομίων που μπορεί να περιλαμβάνει bonus, ευέλικτο πρόγραμμα εργασίας, ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εσένα και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογενείας σου, εκπτώσεις σε προϊόντα, δωρεάν ροφήματα και προϊόντα κα. Οι partners μας εκτιμούν επίσης το σύστημα ηθικής αναγνώρισης της Starbucks, την υποστήριξη της εταιρείας για την ολοκλήρωση των σπουδών τους καθώς και επιπλέον προγράμματα αδειών που παρέχονται.

Διαφορετικότητα και Ένταξη

Στα Starbucks, αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα που εκτιμά και σέβεται τη διαφορετικότητα και ένταξη. Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε ένα πολυποίκιλο ανθρώπινο δυναμικό, να βελτιώσουμε τις δεξιότητές του, να χτίσουμε μια κουλτούρα ένταξης και ενσωμάτωσης και να αναπτύξουμε ένα ποικίλο δίκτυο προμηθευτών. Το φιλόξενο εργασιακό μας περιβάλλον ενθαρρύνει τους partners μας να συνδεθούν μεταξύ τους και να κάνουν τα Starbucks ένα μέρος όπου επιθυμούν να εργαστούν κάθε μέρα.
Τα Starbucks είναι ένας εργοδότης Ίσων Ευκαιριών. Όλοι οι υποψήφιοι που έχουν τα απαραίτητα προσόντα αξιολογούνται για προσφορά εργασίας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φυλή, καταγωγή, ηλικία, φύλο, θρησκεία, σεξουαλικές προτιμήσεις, οικογενειακή κατάσταση κλπ. Αυτή η πολιτική αφορά σε όλα τα κομμάτια της εργασιακής πορείας των partners συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης, μετακίνησης, προαγωγής, αποδοχών, προνομίων και αποχώρησής τους.

Αναπτύσσοντας τους Partners

Η κουλτούρα, οι αξίες και όλες οι διαδικασίες στα Starbucks έχουν σκοπό να εμπνεύσουν και να καλλιεργήσουν το ανθρώπινο πνεύμα. Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της επιτυχίας και βασική μέριμνα της εταιρίας μας.

Το Όραμά μας

Στη Starbucks, οι partners αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την επιτυχία της εταιρίας. Το όραμά μας είναι να χτίσουμε ένα ολοκληρωμένο κανάλι διαφόρων δεξιοτήτων και ταλέντων εστιάζοντας στην εσωτερική ανάπτυξη υπό τη στήριξη παγκόσμιων πρακτικών στελέχωσης.

Η Φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία της Starbucks αναφορικά με την Ανάπτυξη των Partners είναι να αναπτύξει και να προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης, οι οποίες, σύμφωνα με τις Αρχές μας,

  • Μεγιστοποιούν τη δυναμική των partners μας
  • Ικανοποιούν σημαντικές επιχειρηματικές ανάγκες
  • Συνεχίζουν να προωθούν την εξαιρετική απόδοση της εταιρίας

 

Αυτό επιτυγχάνεται με εστιασμένα, απλοποιημένα προγράμματα τα οποία επίσης βελτιώνουν συνεχώς και την κουλτούρα μας.

Το Εκπαιδευτικό Μας Πρόγραμμα

Η Starbucks προσφέρει στους partners πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης για να βοηθήσει τους partners της να προσαρμοστούν σε νέους ρόλους, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους στο μέγιστο και να προετοιμαστούν για υψηλότερα επίπεδα επαγγελματικών αρμοδιοτήτων και ηγεσίας.

Αρχικά, καλωσορίζουμε τους νέους partners με ένα εισαγωγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με βάση το ρόλο του καθενός και τις ανάγκες. Είναι σχεδιασμένο για να σε βοηθήσει να εμβαθύνεις στην κουλτούρα της Starbucks και να σε προετοιμάσει για την επιτυχία. Αυτά τα γερά θεμέλια θα συνεχίσουν να σου προσφέρουν υποστήριξη όταν αναλάβεις τη θέση σου και θα προετοιμάσουν το έδαφος για τη μελλοντική εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου.

Κατόπιν, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Starbucks παρέχει στοχευμένη εκπαίδευση έτσι ώστε να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε επιπέδου εργασίας. Παραδείγματα των προγραμμάτων περιγράφονται στη συνέχεια:/

 

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Barista

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Barista εισάγει τους νέους partners στη φιλοσοφία της Starbucks, τα εταιρικά πρότυπα και τις διαδικασίες. Κάθε νέος partner μαθαίνει πως θα γίνει ένας καταρτισμένος barista, ικανός να προσφέρει πάντοτε το τέλειο προϊόν και τη εξαιρετική εξυπηρέτηση σε όλους τους πελάτες μας κάθε φορά. Παράλληλα, οι partners μαθαίνουν πως να εργάζονται οποιαδήποτε στιγμή σε κάθε πόστο του καταστήματος σύμφωνα με τα πρότυπα.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προϊστάμενων Βάρδιας

Οι partners που είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν στην καριέρα τους και αποδεικνύονται ικανοί να το κάνουν, συνεχίζουν στην επόμενη θέση μετά την εκπαίδευση barista. Στη διάρκεια αυτού του προγράμματος, οι μελλοντικοί Προϊστάμενοι Βάρδιας μαθαίνουν πως να γίνουν αποτελεσματικοί προϊστάμενοι αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους ώστε να ηγούνται της βάρδιάς τους.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διευθυντικών Θέσεων

To πρόγραμμα αφορά είτε τους partners που παίρνουν προαγωγή είτε τους νέους partners που προσλαμβάνονται για μία θέση ASM/SM λόγω της προηγούμενης εμπειρίας τους. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει περισσότερα εντατικά προγράμματα με θέμα τεχνικές αποτελεσματικής διοίκησης και καλύπτει μια ευρύτερη θεματολογία όπως παρακίνηση ομάδας, ανάθεση αρμοδιοτήτων, επίλυση προβλημάτων, βελτίωση απόδοσης, διαχείριση της Εμπειρίας Starbucks και μεγιστοποίηση της κερδοφορίας. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες και πρακτικά σεμινάρια ακολουθώντας μία σύνθετη μέθοδο μάθησης που αποτελείται από εισηγήσεις σε συνδυασμό με πρακτική εφαρμογή εντός καταστήματος.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Περιφερειακού Διευθυντή

To Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Περιφερειακού Διευθυντή είναι σχεδιασμένο να εξελίσσει τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις των partners για τις λειτουργίες των καταστημάτων και να τους παρέχει τη θεμελιώδη εμπειρία που απαιτείται για να είναι επιτυχημένοι στη θέση τους ως Περιφερειακοί Διευθυντές. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες και σεμινάρια και περιλαμβάνει επιμόρφωση σε soft skills, ανάλυση αριθμοδεικτών και online σεμινάρια.

Προγράμματα Πιστοποίησης

Επιπλέον, η Starbucks προσφέρει προγράμματα πιστοποίησης αναλόγως της θέσης και σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες εκπαίδευσης και παρουσίασης.

  • Πρόγραμμα Πιστοποίησης Barista Trainer
  • Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εισηγητών
  • Πρόγραμμα Πιστοποίησης Management Coach and Mentor

 

Επιπλέον των αναπτυξιακών και τεχνικών προαναφερόμενων εκπαιδεύσεων, η Starbucks επενδύει στις γνώσεις των baristas της γύρω από τον καφέ.

Coffee Master Program

Έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι από τους Baristasμας φοράνε μαύρη ποδιά και όχι πράσινη; Το χρώμα της ποδιάς δηλώνει την εξειδίκευσή τους στον καφέ! Οι partners που επιδεικνύουν έμπρακτα ιδιαίτερο ζήλο για τον καφέ, κερδίζουν την ευκαιρία να γίνουν coffeemasters.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μοναδικού προγράμματος Coffeemaster Training Program στο οποίο οι partners εκπαιδεύονται σε βάθος και σε λεπτομέρεια για την ιστορικότητα του καφέ, για όλες τις πτυχές της παραγωγής, καλλιέργειας, επεξεργασίας και τα χαρακτηριστικά του καφέ ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας. Οι coffeemasters μπορούν να απαντήσουν και τις πιο απαιτητικές απορίες σχετικά με όλα τα στάδια που περνάει ο καφές, από την καλλιέργεια μέχρι να φτάσει στην κούπα μας. Η Starbucks μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιβραβεύει και επενδύει στους partners που έχουν αποδείξει το πάθος και τις δεξιότητές τους.

Origin Trip

Επιπλέον του θεωρητικού υπόβαθρου και των εξειδικευμένων γνώσεων στο καφέ, η εμπειρία των Coffee Masters ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι σε χώρα καλλιέργειας και προμήθειας του καφέ μας, όπου τους δίνεται η μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον τρόπο συλλογής των κόκκων, επεξεργασίας αυτών και να νιώσουν τις δυσκολίες του καθημερινού τρόπου ζωής των καλλιεργητών καφέ. Το ταξίδι σου δημιουργεί σεβασμό και εκτίμηση της σκληρής δουλειάς και της φροντίδας που υπάρχει μέσα σε κάθε σακουλάκι καφέ που παρέχουμε στους πελάτες μας. Έτσι οι partners αποκτούν ουσιαστική επαφή με τον εκλεκτό καφέ με τον οποίον δουλεύουν καθημερινά. Το ταξίδι αυτό αποτελεί μοναδική εμπειρία, η οποία εμπνέει τους συμμετέχοντες και αυξάνει την αγάπη και το πάθος τους για τον καφέ.