Η κληρονομιά μας

Κάθε μέρα, πηγαίνουμε στη δουλειά ελπίζοντας δύο πράγματα: να μοιραστούμε τον τέλειο καφέ με τους φίλους μας και να συμβάλουμε στο να κάνουμε λίγο καλύτερο τον κόσμο. Αυτό ήταν το όραμά μας όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα Starbucks το 1971 και αυτό είναι το όραμά μας και σήμερα.

First Starbucks Store Menu Image

Στην αρχή, η εταιρεία είχε ένα μόνο κατάστημα στην ιστορική αγορά του Pike Place στο Σιάτλ. Από εκείνη τη στενή βιτρίνα του καταστήματος, η Starbucks προσέφερε μερικούς από τους καλύτερους φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες με ολόκληρους κόκκους στον κόσμο. Το όνομα, εμπνευσμένο από τον Μόμπυ Ντικ, έφερνε στο νου το πάθος των ανοικτών θαλασσών και τη ναυτική παράδοση των πρώτων εμπόρων καφέ.

Το 1981, ο Howard Schultz (επικεφαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Starbucks) μπήκε για πρώτη φορά σε κατάστημα Starbucks. Από το πρώτο κιόλας φλιτζάνι καφέ Sumatra, ο Howard ένιωσε μια έλξ� προς την Starbucks και, έναν χρόνο αργότερα, έγινε μέλος της ομάδας της.

Έναν χρόνο μετά, το 1983, ο Howard ταξίδεψε στην Ιταλία και σαγηνεύτηκε από τα ιταλικά καφέ μπαρ και το ρομαντισμό της εμπειρίας καφέ που αυτά εξέπεμπαν. Το όραμά του ήταν να μεταφέρει την παράδοση των ιταλικών καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα μέρος για συζήτηση με την αίσθηση μιας κοινότητας. Ένα τρίτο μέρος μεταξύ δουλειάς και σπιτιού. Αποχώρησε από την Starbucks για μια μικρή χρονική περίοδο για να ξεκινήσει τα δικά του καταστήματα καφέ Il Giornale και επέστρεψε τον Αύγουστο του 1987, αγοράζοντας την Starbucks με την υποστήριξη τοπικών επενδυτών.

Από την αρχή, η Starbucks ξεκίνησε με το όραμα μιας διαφορετικού τύπου εταιρείας. Μιας εταιρείας που δεν τιμούσε απλώς τον καφέ και την πλούσια παράδοσή του, αλλά προσέφερε και μια αίσθηση ανθρώπινης επαφής.

Η αποστολή μας να εμπνεύσουμε και να καλλιεργήσουμε με το ανθρώπινο πνεύμα – Ένα άτομο, ένα φλιτζάνι καφέ και μία γειτονιά κάθε φορά.

Σήμερα, με περισσότερα από 18.000 καταστήματα σε πάνω από 60 χώρες, η Starbucks κατέχει την πρώτη θέση στο καβούρδισμα και τη λιανική πώληση υψηλής ποιότητας καφέ παγκοσμίως. Με κάθε φλιτζάνι καφέ που προσφέρουμε εκτός από μια εξαιρετική εμπειρία καφέ, προβάλλουμε και την κληρονομιά μας.