ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

  1. Measure and boil

    Μετρήστε και βράστε

    Μετρήστε το νερό που χρειάζεστε για την παρασκευή, καθώς και λίγο ακόμα για το ξέπλυμα του φίλτρου και βράστε το.
  2. Pour Hot Water Into Filter Cup

    Υγράνετε το φίλτρο εκ των προτέρων

    Ξεπλύνετε ελαφρά το χάρτινο φίλτρο με ζεστό νερό και πετάξτε το νερό. Αυτή η διαδικασία θα δώσει στον καφέ σας την καθαρότερη γεύση.
  3. Measure and grind

    Μετρήστε και αλέστε

    Κατόπιν, μετρήστε τον καφέ σας. Για τη μέθοδο pour-over, χρησιμοποιήστε καφέ αλεσμένο κατάλληλα για χάρτινο φίλτρο. Πρόκειται για σχετικά λεπτοαλεσμένο καφέ με υφή σαν αυτή της κρυσταλλικής ζάχαρης. Μετρήστε 2 κουταλιές καφέ ανά 180 μλ. νερού.
  4. Pour and pause

    Ρίξτε το νερό και σταματήστε

    Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό το οποίο μόλις έχει βράσει και γεμίστε το φίλτρο μέχρι τη μέση για να μουσκέψετε τον αλεσμένο καφέ. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα και αφήστε τον καφέ να εκχυλιστεί. Αυτή η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον καφέ να υγρανθεί ομοιόμορφα και να αναπτύξει το άρωμά του.
  5. Complete the pour and enjoy

    Ολοκληρώστε τη διαδικασία και απολαύστε

    Προσθέστε αργά το υπόλοιπο νερό, ρίχνοντάς το με σύντομες, σταθερές κυκλικές κινήσεις για να καλύψετε όλο τον αλεσμένο καφέ. Απολαύστε άμεσα.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να εκτελέσετε τη διαδικασία pour-over με μεγαλύτερη ακρίβεια, χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο. Η παρασκευή ενός φλιτζανιού πρέπει να διαρκέσει 3 λεπτά περίπου.