ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

  1. Pre-moisten filter

    Υγράνετε το φίλτρο εκ των προτέρων

    Ξεπλύνετε ελαφρά το χάρτινο φίλτρο με ζεστό νερό και πετάξτε το νερό. Αυτή η διαδικασία θα δώσει στον καφέ σας την καθαρότερη γεύση.
  2. Choose the right grind

    Επιλέξτε το κατάλληλο άλεσμα

    Για τη μέθοδο pour-over, χρησιμοποιήστε καφέ αλεσμένο κατάλληλα για χάρτινο φίλτρο. Πρόκειται για σχετικά λεπτοαλεσμένο καφέ με υφή σαν αυτή της κρυσταλλικής ζάχαρης.
  3. Measure coffee grounds

    Μετρήστε

    Ο παγωμένος καφές που παρασκευάζεται με τη μέθοδο iced pour-over εκχυλίζεται στη διπλάσια ένταση και αραιώνεται με πάγο, επομένως μετρήστε 4 κουταλιές καφέ ανά 180 μλ. ζεστού νερού.
  4. Pour and pause

    Ρίξτε το νερό και σταματήστε

    Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό το οποίο μόλις έχει βράσει και γεμίστε το φίλτρο μέχρι τη μέση, για να μουσκέψετε τον αλεσμένο καφέ. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα και αφήστε τον καφέ να εκχυλιστεί. Αυτή η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον καφέ να υγρανθεί ομοιόμορφα και να αναπτύξει το άρωμά του.
  5. Complete the pour

    Ολοκληρώστε τη διάχυση

    Προσθέστε αργά το υπόλοιπο νερό, ρίχνοντάς το με σύντομες, σταθερές κυκλικές κινήσεις για να καλύψετε όλο τον αλεσμένο καφέ.
  6. Add ice

    Προσθέστε πάγο

    Ρίξτε τον έτοιμο καφέ πάνω από τον πάγο για να κρυώσει και σερβίρετε αμέσως.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι αφρικανικές ποικιλίες καφέ είναι πολύ δημοφιλείς για τη μέθοδο iced pour-over χάρη στο έντονα φρουτώδες σώμα και τις έντονες νότες εσπεριδοειδών.